data center easter egg hunt

Inceputul jocului: alege-ti un data center de incredere

Alegerea unui data center potrivit pentru compania ta este o decizie importanta care necesita o analiza atenta. La fel ca in vanatoarea oualor de Paste, s-ar putea sa trebuiasca sa cauti in locuri neasteptate si sa cercetezi mai multe optiuni inainte de a o gasi pe cea care se potriveste cel mai bine. Iata cativa factori pe care ar trebui sa ii iei in considerare atunci cand alegi un centru de date:

 • Locatie: Locatia este unul dintre factorii importanti de luat in considerare atunci cand alegi un partener pentru un centru de date, iar pentru multi dintre clientii nostri, proximitatea centrelor de date inseamna si un sentiment de securitate mai ridicat. Stiind locatia exacta a unui data center, ai siguranta ca nu va fi afectat de dezastre naturale. Mai mult decat atat, posibilele reglementari legislative care pot apare pot fi mai usor de gestionat cand esti in propria ta tara.
 • Securitate: Securitatea este cruciala atunci cand vine vorba de alegerea unui centru de date. Asigurati-va ca centrul de date are masuri adecvate de securitate fizica, cum ar fi sisteme de supraveghere 24/7, control acces si stingere a incendiilor. De asemenea, cautati centre de date care respecta cele mai exigente norme din domeniu si pot oferi caracteristici tehnice de cel mai intalt nivel.
 • Scalabilitate: Pe masura ce compania ta creste, la fel se intampla si cu nevoile tale de stocare a datelor. Alege un centru de date care sa se potriveasca nevoilor tale actuale si viitoare. Ia in considerare disponibilitatea spatiului, a energiei si a infrastructurii de racire.
 • Fiabilitate: Centrul de date trebuie sa aiba o infrastructura fiabila, care sa garanteze timp de functionare ridicat si timp de nefunctionare minim. Cauta centre de date care au sisteme de alimentare si racire redundante, generatoare de rezerva si mai multi operatori de retea.
 • Cost: In cele din urma, ia in considerare costul serviciilor de stocare a datelor. Compara modelele de pret si ia in considerare costurile de energie, spatiu, conectivitate si servicii de suport.

 

Punctul culminant: Planifica migrarea si transfera datele

Planificarea migrarii si transferul datelor este momentul in care vei rasufla usurat daca esti sigur ca ai nimerit in echipa castigatoare sau vei realiza ca trebuia sa fii mai atent inainte sa iti alegi partenerii. In acest proces, este important sa ai un plan solid si sa lucrezi cu profesionisti care au experienta in depasirea oricaror provocari care ar putea aparea. 

In acest pas, vei agrea cu furnizorul de servicii pasii necesari mutarii datelor in data center, plan care include un calendar, o lista de resurse necesare, dar si rolurile si responsabilitatile persoanelor implicate. Procesul de migrare poate fi testat inainte, pentru un plus de siguranta. Dupa aceea, se poate incepe transferul informatiilor critice de business in data center, proces care poate dura cateva ore sau cateva zile, in functie de volumul de date. 

 

Finalul jocului si anuntarea castigatorilor: Ce beneficii iti aduce externalizarea informatiilor critice de business intr-un data center

Castigator cu ajutorul unui data center poti fi in functie de nevoile tale de business. Daca vrei sa implementezi o noua solutie digitala care are nevoie de infrastructura adaptata nevoilor businessului tau SAU ai nevoie de mai multa dinamica in puterea de calcul a solutiilor tale SAU cauti sa fii flexibil in costuri, poti castiga mult prin externalizare, caci iti ofera beneficii multiple:

 • Securitate sporita 

In caz de amenintari cibernetice, virusi sau erori umane, datele pot fi recuperate si poti sa iti asiguri continuitatea businessului. Datele stocate in IaaS prin BaaS (back-up-as-a-service) sunt criptate, minimizand riscurile.

 • Siguranta datelor

Daca datele sunt pierdute sau sterse, copiile de rezerva sunt disponibile si usor de localizat. Nivelurile multiple de redundanta asigura stocarea mai multor copii ale datelor companiei tale in locatii independente una de cealalta.

 • Scalabilitate

Externalizarea serviciilor de IaaS intr-un data center aduce oricarui business un control mai bun asupra resurselor folosite. Resursele fiind alocate in functie de nevoile business-ului.

 • Externalitarea riscului

Un data center este mult mai putin probabil sa fie supus amenintarilor tipice ale hackerilor, dezastrelor naturale si erorilor utilizatorilor. Datele sunt criptate, ceea ce minimizeaza si mai mult riscul.

 • Eficientizarea costurilor 

Bugetele necesare intretinerii unui centru de date (hosting servere, racire, securitate, mentenanta) pot fi destul de ridicate. Prin externalizare, costul poate fi optimizat considerabil.

 • Conformitate GDPR

Prin stocarea datelor intr-un data center local, ramai in conformitate cu politicile pentru protectia datelor din Romania si ai siguranta ca toate reglementarile in vigoare vor fi respectate cu strictete.

 

Vrei sa-ti muti grijile-n cloud? Alege sa-ti migrezi datele intr-un data center!

De peste 14 ani, HyperCubic este un partener strategic pentru peste 100 de businessuri de toate dimensiunile. Oferim o gama completa de servicii IT gestionate in cloud: IaaS (infrastructure as a service si propriul data center), BaaS si BCDR (Backup as a service si Business Continuity & Disaster Recovery), securitate cibernetica (Firewall as a Service) si ITSM (IT Services Management level 1, 2, 3 si 4). 

Daca doresti sa-ti accelerezi transformarea digitala si sa-ti dezvolti afacerea in ritmul tau, suntem la un mesaj distanta. 

 

Sună-ne aici Întreabă-ne aici