Daca am inceput saptamana cu atentionari privitoare la securitatea companiei, propun sa o terminam intr-o nota optimista, pentru ca IT-ul nu se rezuma doar la aspectele serioase ale vietii, personale sau profesionale, ci si la cele “fun”, in ideea in care este bine sa nu ne luam prea tare in serios… :))))

Ca atare, iata cateva dintre cele mai distractive povesti care populeaza spatiul tehnologic:

1. Sigla motorului de cautare Firefox nu este o vulpe, asa cum reiese chiar din nume, ci un panda rosu.

2. Nintendo a facut initial carti de joc, cu mult inainte de a produce jocuri video. Nintendo a fost fondata in 1889 ca o companie de carti de joc, primul lor joc video fiind produs in 1978.

3. Motorola a produs primul telefon mobil portabil, iar primul lor apel a fost adresat rivalului principal. In data de 3 aprilie 1973, Martin Cooper, un cercetator si director executiv al Motorola, a efectuat primul apel telefonic mobil catre Dr. Joel S. Engel de la Bell Labs (AT&T).

4. Apple a proiectat initial un telefon flip in forma de mar, cu mult inainte de primul iPhone, asa cum il stim cu totii. Inainte de designul original pentru un iPhone, Apple a brevetat un design de telefon sub forma unui mar real. Era un telefon flip care, cand era inchis, arata ca sigla Apple.

5. Nokia obisnuia sa vanda hartie igienica si la un moment dat in istorie au fost foarte aproape sa se intoarca la origini :)))). Inainte ca Nokia sa vanda telefoane mobile, fabricau o serie de alte articole, cum ar fi; hartie igienica, anvelope, computere si alte produse electronice.

6. Sa continuam in aceeasi nota, cumva inteleg “oportunitatea” de business a Nokia si de ce s-au reorientat catre telefoane:

Mai multi oameni au telefoane mobile decat toalete. Din cele 7,7 miliarde de oameni din lume, peste 6 miliarde de oameni au acces la un telefon mobil. In comparatie cu doar 4,5 miliarde de oameni care au acces la o toaleta functionala.

7. Peste 90% din moneda lumii este digitala. Intre cardurile de credit, cardurile de debit, achizitiile online si mai nou, criptomoneda, doar 8% din moneda globala este reprezentata de banii fizici, alias cash :))))

8. Fiecare reclama pentru iPhone are ora setata la 9:41.

Pentru fiecare reclama pentru un iPhone Apple, ora este setata la 9:4, acela fiind momentul in care Steve Jobs a anuntat primul iPhone in anul 2007. That’s marketing!

9. Statistic vorbind, utilizatorul mediu de computer clipeste doar de 7 ori pe minut.

Se spune ca clipim de sapte ori pe minut in loc de cele 20 obisnuite cand folosim un computer. De aceea, ochii se usuca mai mult in timp ce lucram in fata unui monitor.

10. Numele Google a fost creat accidental.

Numele Google a fost creat accidental, initial trebuia sa fie numit „Googol”. (Googol este cifra 1 urmata de 100 de zerouri, in limbaj binar). Fondatorii au verificat daca acel nume de domeniu a fost luat, dar au cautat accidental „google.com” in loc de „googol.com”. Le-a placut si mai mult acel nume si l-au inregistrat ca nume de domeniu pe 15 septembrie 1997.

11. Google inchiriaza capre pentru a inlocui masinile de tuns iarba.

Din cand in cand, Google inchiriaza aproximativ 200 de capre si le lasa sa se plimbe prin campusul lor timp de o saptamana pentru a manca iarba, sustinand ca vor costa aproximativ la fel ca masinile de tuns iarba.

12. 1 din 12 milioane de e-mailuri de tip spam primeste un raspuns.

Se estimeaza ca pentru fiecare 12,5 milioane de e-mailuri spam trimise, doar o persoana raspunde. S-ar putea sa nu sune ca fiind prea mult, pana cand nu iei in considerare ca peste 14 miliarde de mesaje spam sunt trimise zilnic.

13. O femeie a taiat din greseala accesul la internet a doua tari invecinate.

In 2011, o femeie de 75 de ani din Georgia cauta cupru cand a taiat accidental un cablu care ducea spre Armenia.

14. Mark Zuckerberg este daltonist rosu-verde, ceea ce inseamna ca culoarea pe care o vede cel mai bine este albastrul. Acesta este motivul pentru care culoarea albastra domina site-ul Facebook si aplicatia mobila.

15. Twitter, Wikipedia și AOL IM s-au prabusit toate la ora 15:15, cand Michael Jackson a murit. Google a crezut initial ca milioanele de solicitari de cautare insemnau ca motorul lor de cautare se afla sub atac DDoS si a blocat cautarile legate de Michael Jackson timp de 30 de minute. Twitter a raportat un accident, la fel si Wikipedia, la 15:15. AOL Instant Messenger s-a prabusit timp de 40 de minute.

Weekend fain! Ne reintalnim saptamana viitoare!

Sună-ne aici Întreabă-ne aici