Anul 2017 prezice investitii mari in domeniul IT la nivel mondial, cu preconizari de 3,5 trilioane de dolari investitie in acest domeniu. Binecunoscuta firma de cercetare Garner a dezvoltat acest studiu, discutand ca alocarea celor 3,5 trilioane de dolari va avea loc in domniul IT, cu specific pe partea de servicii, de hardware si software. Aceasta investitie doreste imbunatarirea afacerilor cu ajutorul tehnologiei, serviciile din domeniul IT fiind din ce in ce mai cautate pe piata. Rolul acestor servicii este de optimizare a afacerii si a costurilor, de imbunatarie si totodata de prevenire a oricarei presupuse intreruperi sau atac ce ar putea afecta functionarea in parametrii normali ai business-ului respectiv.
In 2017 se prevede o cerere ridicata pe piata serviciilor de IT outsourcing prin simplul fapt ca business-ul incepe sa adopte tehnologia secolului XXI cu servicii precum cloud, virtualizare, retelistica si mijloace de protectie si back-up crescute. Toate aceste schimbari presupun o intelegere in primul rand, al business-ului propriu cat si o colaborare de succes cu firma de outsourcing aleasa deoarece, aceasta devine scutul de protectie. Business-ul romanesc arata o crestere in achizitionarea de servicii cloud, datorita usurintei si solutiilor flexibile adaptate nevoilor clientilor, totodata crescand si nivelul de competitie intre furnizori.
Acest serviciu de cloud presupune de fapt si de drept accesul la informatii, aplicatii si stocarea datelor fara ca acea firma sau acel client sa detina aparatura necesara pentru aceste beneficii. Un plus pentru acest serviciu este optimizarea costurilor datorita faptului ca se scutesc costuri privind aparatura, cheltuielile aferente acestor sisteme, spatiul practic de stocare si mentenanta acestora. Un beneficiu adaugat este si securitatea crescuta oferita de serviciul cloud, cu o supraveghere 24/7/365 care asigura protectia informatiilor, datelor stocate, fara motive de ingrijorare pentru licente software, colocare sau hosting. Hai sa privim situatia diferit, sa zice ca iti plac merele dar, nu ai timpul, resursele si cunostiintele necesare sa cresti singur merele care iti plac, sanatoase, gustoase. Acest serviciu inseamna faptul ca tu ai merele care iti plac fara niciun alt efort din partea ta, fara sa cresti pomul, fara sa investesti in spatiul acelui pom si in resursele necesare pentru fruct. Cloud-ul exact asta este, merele tale fara efortul depus in cresterea lor, simplitate si usurinta.
Beneficiile acestor servicii sunt evidente si se poate intelege de la sine orientare firmelor catre aceste servicii in anul 2017, cat si investitia la nivelul trilioanelor. Cresterea acestor servicii a fost evidenta incepand cu anul 2015, speculandu-se ca anul 2017 va aduce un interes marit al firmelor mici si a institutiilor publice pentru aceste servicii. Toate aceste aspecte sustin ideea ca serviciul de cloud, in viitor, va deveni cea mai raspandita metoda de stocare a datelor. Acest ‘norisor’ pare ca acapareaza piata din Romania cat si utilizatorii individuali datorita convenientei si usurintei in folosire, cat si a adaptarii rapide conform nevoilor.
Speram ca acest articol te ajuta sa intelegi mai bine acest serviciu ‘norisor’ (cloud), care reprezinta viitorul apropiat al pietelor mondiale. Usurinta in folosire si usurinta in achizitionare reprezinta atu-ul principal al achizitionarii propriului tau norisor. Pe langa toate acestea, romanii sunt oarecum reticenti in cumpararea acestui ‘norisor’ datorita simtului crescut al proprietatii. Noi te asiguram ca investitia ta iti aduce propriul tau norisor si 100% nu il imparti cu nimeni, informatiile sunt proprietatea ta.