De 1 Martie sarbatorim frumusetea naturii si a tehnologiei! Trandafirii sunt…

sd-1488057840-dqvt6hqqhd-snap-photo

Cercetatorii din Suedia au facut o descoperire revolutionara privind tehnologia si natura. Pe scurt, un trandafir poate sa stocheze electricitate, curent. Iti aduci aminte de experimentele copilariei, cand puneai o floare in apa colorata si floarea isi schimba culoarea? Ei bine, aceste experimente stau la baza descoperirii revolutionare. Studiul a fost publicat in Noiembrie 2015 de cercetatori, revenind in 2017 cu vesti noi.

Potrivit Forbes, cercetatorii Universitatii Linköping au facut acest experiment, dar in locul colorantilor ei au pus un polimer* care permite curentului electric sa fie condus in mai multe directii. Corpul trandafirului, prin vasele lui care absorb apa si nutrientii are capacitatea de a conduce curentul dar si de a il depozita, pastra. Cercetatorii sustin ca mecanismul de protectie al trandafirului a fost de ajutor in acest proces.

Acest experiment a fost condus pe plante deja taiate, dar conducatorul experimentului, profesorul Magnus Berggren a afirmat ca acest experiment se poate face si cu trandafiri plantati in pamant, cercetare care va avea loc in viitor. Profesorul a mai afirmat si faptul ca trandafirul a putut sa fie incarcat de sute de ori, fara ca performanta acestuia sa fie afectata. Sa fie trandafirii dispozitive noi care vor ajuta la un viitor mai verde? O sa urmarim cu interes aceasta cercetare si te vom anunta si pe tine.

Profesorul universitatii Linköping, Magnus Berggren, a mai afirmat ca dupa studiul din 2015, teoria ca plantele pot sa fie conducatoare de curent, are acum aplicatii practice care o sustin si deschid usa viitorului verde. Este o descoperire revolutionara, faptul ca aceste simple flori, sau mai bine zis e-flori, sunt capabile sa fie incarcate. Un fapt interesant, pe langa toate cele prezentate mai sus, este faptul ca trandafirul nu a fost optimizat in absolut niciun mod.

Dupa descoperirea lui Berggren, anumiti cercetatori de la Universitati renumite ca Harvad si Berkely si-au exprimat neincrederea privind acest experiment, considerand ca nu este viabil.

Hai sa ne imaginam o gradina plina de astel de trandafiri pentru viitor, sau mai bine zis, da-i vestea asta bunicii tale. Sigur nu o sa te creada!

Echipa HyperCubic va doreste un 1 Martie cat mai frumos!

 

Polimer – adj. (biol.; despre organe, organisme) cu mai multe părți sau diviziuni. II. s. m. produs macromolecular a cărui moleculă este constituită prin unirea mai multor molecule de monomer. (< fr. polymère) (Definitie oferita de www.dictionare.edu.ro )

 

Sursa : www.forbes.com

Sună-ne aici Întreabă-ne aici