curatenia de primavara in informatiile critice de business

Ca sa ai informatiile critice de business luna si bec, trebuie sa incepi treaba

Sa ai informatiile critice de business dezordonate nu este diferit de o casa in care n-ai mai facut curatenie de ceva vreme: iti e greu sa-ti gasesti lucrurile (elementele de care ai nevoie), este foarte usor sa ratacesti ceva daca nu esti atent si cu cat dezordinea este mai mare cu atat iti va fi mai dificil sa te motivezi sa te-apuci de treaba. E chiar posibil sa amani treaba o perioada, insa mai devreme sau mai tarziu te vei lovi de toate lucrurile imprastiate. 

Daca te gandesti sa iti muti informatiile critice in cloud, intr-un data center, atunci curatenia nu ar mai trebui sa sufere amanarea. Mereu le recomandam clientilor nostri sa faca asta inainte de migrarea datelor pentru a-si eficientiza procesul si a-si optimiza costurile. 

Curata acum, muta mai putin mai tarziu

De ce este atat de important sa cureti datele inainte de migrare? Curatarea datelor te va ajuta sa optimizezi migrarea prin:

  • Simplificarea procesului
  • Eliminarea datelor dublate
  • Reducerea volumului de date 
  • Idendificarea aplicatiilor/conturilor de care este posibil sa nu mai ai nevoie

Acum este momentul sa iti evaluezi informatiile critice pentru a putea identifica ce trebuie pastrat, arhivat, sters, organizat. Cu cat vei migra mai multe date, cu atat vei avea parte de un proces mai lung si mai complex, lucru care ar putea sa iti afecteze performanta in cloud mai tarziu.

Unificarea tuturor datelor companiei tale intr-o baza de date centralizata si optimizarea costurilor se numara printre multe dintre beneficiile pe care businessurile le cauta prin implementarea si migrarea datelor. Cu toate acestea, multi manageri si directori executivi abordeaza acest subiect cu anxietate din cauza timpului pentru a face asta. Dar stii care este cauza principala pentru acest lucru? Datele vechi, tehnologiile invechite, sau nenumaratele formate, scheme si sisteme in care sunt pastrate datele inainte de migrare. Pentru a preveni erorile si frustrarile clientilor sau angajatilor, ai nevoie de date care sa fie la zi, corecte si relevante.

De unde sa incepi curatenia de primavara? Sorteaza, completeaza, corecteaza.

Ca in orice zi de curatenie obisnuita, trebuie sa incepi prin sortarea lucrurilor. E util? Pastrezi. Nu mai e util? Donezi (sau elimini, in cazul datelor). Mai apoi, aranjezi totul la loc (completand informatiile lipsa) iar la final, incerci sa mentii curatenia pe termen lung. Cum faci toate acestea concret, iti vom explica in continuare:

  • Pune lucrurile in ordine si corecteaza erorile

Erorile umane cauzeaza 82% din scurgerile de date. Din cauza ca multe date se introduc manual, greselile de scriere, prescurtarile sau punctuatia sunt cateva dintre situatiile care duc la aparitia erorilor. Iti sugeram sa iti analizezi categoriile si sa iti sortezi datele intr-o modalitate clara si usor de inteles, astfel incat orice angajat al companiei sa inteleaga unde ar trebui sa adauge un contact atunci cand vrea sa faca asta.

  • Asigura-te ca totul este la locul lui si adauga datele lipsa

Cand ai o baza de date, informatiile lipsa sunt inevitabile. Daca contactele au prea multe informatii lipsa, este posibil sa nu mai fie un contact valoros. Acum, este la latitudinea ta daca alegi sa completezi datele lipsa sau sa elimini contactele care nu sunt complete. 

  • Pastreaza curatenia pe termen lung si standardizeaza-ti datele

Eforturile de curatenie in informatiile critice vor fi inutile pe termen lung daca nu creezi o procedura de standardizare a introducerii datelor. Gandeste-te care dintre echipele tale lucreaza cu acele date si organizeaza workshopuri interne pentru a te asigura ca angajatii stiu cum sa introduca datele corect sau sa verifice daca exista duplicate inainte de a crea contacte noi. 

Poate e momentul sa iti muti informatiile critice intr-un centru de date in cloud

Trecand prin tot acest proces, ti-a trecut prin minte sa te muti? Tot haosul acesta poate fi dificil de gestionat, iti e greu sa faci backup si sa tii pasul cu spatiul de stocare de care ai nevoie. Din 2022, peste 60% dintre datele corporative sunt stocate in cloud, conform Statista. Migrarea bazei de date in cloud iti va reduce nevoia de personal intern care sa se ocupe de securitate, backup si multe alte procese esentiale atunci cand gestionezi un volum mare de date. Cu trecerea timpului, sa alegi o gazduire intr-un centru de date te va ajuta sa mentii costuri mai mici, mentinand o flexibilitate crescuta. 

Optiunea de data center outsourcing este preferata de companii in special pentru siguranta recuperarii datelor in caz de dezastru. Daca pierzi ceva, ti-ai dori mult sa-l gasesti, dar daca nu ai un backup in cloud este foarte posibil sa nu mai poti sa recuperezi nimic. Cand alegi sa iti externalizezi datele intr-un data center, poti sa fii sigur si sa ramai linistit, caci datele dale sunt pe maini sigure. 

Vrei sa-ti muti grijile-n cloud? Alege sa-ti migrezi datele intr-un data center!

De peste 14 ani, HyperCubic este un partener strategic pentru peste 100 de businessuri de toate dimensiunile. Oferim o gama completa de servicii IT gestionate in cloud: IaaS (infrastructure as a service si propriul data center), BaaS si BCDR (Backup as a service si Business Continuity & Disaster Recovery), securitate cibernetica (Firewall as a Service) si ITSM (IT Services Management level 1, 2, 3 si 4). 

Daca doresti sa-ti accelerezi transformarea digitala si sa-ti dezvolti afacerea in ritmul tau, suntem la un mesaj distanta.

Sună-ne aici Întreabă-ne aici