Cu totii ne dorim sa cheltuim cat mai putin si sa obtinem cat mai mult atunci cand vine vorba de calitate, performanta, caracteristici sau capacitati. Pentru a conduce un business avem nevoie de pregatire temeinica, siguranta, putere de anticipare, performante constante, un context economic si politic stabil, eficientizarea costurilor sau pur si simplu, anduranta.

Intrebarea este, conducem in siguranta, cunoastem toti factorii care pot influenta parcursul unui business?

Daca acest parcurs ar fi gestionat de un semafor, business-ul tau la ce culoare asteapta acum?

Daca te-ai pregatit temeinic, plus un pic de noroc, atunci astepti la un “verde”, ca atare vei avansa, vei avea prioritate si daca mai multe semafoare se sincronizeaza, drumul se elibereaza. In orice context verdele are o semnificatie pozitiva si toti tanjim dupa el.

Este important cum ne pregatim sa-l obtinem, iar primele semne ca vom ajunge intr-un moment de cumpana sunt celelalte doua culori care apar inevitabil in timp, galben si rosu. La “galben” sunt mai multe sanse sa avem un moment de circumspectie, sa ne gandim la alternative”, pe cand rosu semnifica clar o oprire. Rosu induce frica, nu ne place si ne este greu sa-l gestionam.

Insa fara acest tandem, verdele nu ar exista.

In orice business functionarea semaforului si viteza cu care depasesti momentele critice depinde in mare masura de tehnologie, aceasta fiind printre putinele aspecte care raman in controlul nostru.

Cum te ajuta tehnologia sa prinzi cat mai mult “verde” si de ce nu, chiar sa-ti planifici aparitia lui in timp?

  1. Un audit IT de securitate si functionalitate, te ajuta sa previi si sa bugetezi efficient eventualele investitii.
  2. Aceste investitii sunt fructificate printr-un management IT integrat la nivelul intregului sistem informatic, insemnand o administrare intr-un mod cat mai automatizat, marind astfel gradul de amortizare.
    Automatizarea se obtine prin intermediul unor aplicatii specifice care se intersecteaza cu interventia inginerilor IT. Noi am creat un nucleu central – “Virtual CTO”- cu ajutorul caruia clientii beneficiaza de audit IT si de monitoizarea parametrilor de functionalitate si securitate in timp real, support IT remote, revizie periodica a intregului sistem IT si un sistem de ticketing care elimina birocratia miscorand astfel timpul de raspuns.
  3. Investitiile pe care le propunem sunt menite sa creeze un ecosistem, atat la nivelul aplicatiilor de baza folosite de utilizatori – Microsoft 365 de exemplu, cat la si al celor specifice, de tip ERP sau CRM.
  • HyperHost – Software & Hardware as a Service – Servere Virtuale a caror configuratie se adapteaza in functie de buget si de nevoi
  • HyperVault – Business Continuity & Disaster Recovery: solutii de tip “back-up as a service”, avand la baza Veeam Back-up

A prinde undă verde este totodată o chestiune care ține si de sincronizare, iar recunoasterea momentului potrivit pentru a lua o decizie tine si de instinct, ca atare faza de analiza nu trebuie sa fie doar o chestiune pur matematica.

 

 

Sună-ne aici Întreabă-ne aici