Cu ocazia zilei de 8 Martie dorim să mulțumim femeilor că există!

Pentru a onora nu doar frumusețea femeilor, ci și inteligența lor. 


Women-in-Engineering-image


 Știai că femeile au inventat … 

  • Mașina de spălat vase? Aparent, în anul 1886 Josephine Cochrane a inventat prima mașină de  spălat vase.
  • Ieșirea de incendiu? Anna Connelly a inventat în 1897 prima ieșire de incendiu cu o scară exterioară. Această invenție a devenit o necesitate în Statele Unite ale Americii.
  • Jocul Monopoly? Elizabeth Magie a adus la viață acest joc în anul 1903. Numele jocului nu a fost Monopoly mereu, înainte numindu-se jocul ‘proprietarilor’.
  • COBOL (Common Business Oriented Language)? În anul 1959 Dr. Grace Murray Hopper a făcut această invenție, fiind printre primele limbaje de programare care au ajutat la îmbunătățirea tehnologiei. Pe lângă această descoperire, Dr. Grace Murray Hopper a fost prima care a descris ‘bug’ ca fiind o eroare în sistem, amuzant fiind că ea practic găsise un gândac printre firele calculatorului.
  • KevlarVestă antiglonț – Kevlar; fiind materialul din care acestea se fabrică, ca și fibra optică sau echipament sportiv. Această invenție îi aparține doamnei Stephanie Kwolek, o invenție fără de care mulți dintre noi nu am fi aici, la propriu vorbind!
  • Principiile de bază pentru WI-FI, GPS, Bluetooth? Hedy Lamarr este femeia care a inventat un sistem de comunicare bazat pe „modulație prin spectrul de răspandire cu salturi de frecventă’” prezent astăzi în metodele noastre de comunicare moderne. Pe lângă inteligența ei, Hedy Lamar a jucat în peste 20 de filme, fiind și o actriță de succes.
  • Ștergătoarele de parbriz? Mary Anderson este femeia care a venit cu această idee în 1903. Pe vremea aceea, oamenii ștergeau parbrizul cu o cârpă în mers. Această femeie genială a ajutat la modernizarea acestui mic detaliu, spre confortul nostru. Mulțumim Mary!
  • Descoperirea și izolarea radiului? Maria Sklodowska, cunoscută ca și Marie Curie, fiind prima femeie care a câștigat un premiu Nobel și primul om de știință cu două premii Nobel în două domenii diferite, fizică și chimie.
  • BereaJane Peyton,  dupa realizarea unui studiu, a ajuns la concluzia ca în urma cu foarte mult timp, (în Mesopotamia) doar femeile aveau voie sa pregateasca berea. Hmm, super idee!

 


 

Sună-ne aici Întreabă-ne aici